VZW Eeklose kilometervreters

Wie zijn wij

De Eeklose Kilometervreters is een VZW met enthousiaste fietsers die zich engageren om geld in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker. We doen dit door elk jaar deel te nemen aan De 1000 km van Kom op Tegen Kanker. De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang!

De 1000 km

Mechelen

De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km. Dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton. Telkens rijdt één lid van het team een etappe. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers.

Wanneer we spreken over peloton, dan bedoelen we ook écht peloton. Met alles erop en eraan. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen.

De opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5500 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

Acties

het hele jaar door ...

Om die 5500 euro in te zamelen voor elk team dat wij aan de start willen brengen, organiseren wij jaarlijks een aantal acties met als speerpunten onze 24u fietsmarathon en de Kleine 1000. Maar daarnaast zijn er nog talrijke kleinere acties die minstens even belangrijk zijn, in het verleden organiseerden we zo al quizzen, verkochten we koekjes en wijn en nog zoveel meer. 

We merken ook dat mensen spontaan acties voor ons organiseren en dat is hartverwarmend.

In 2023 hebben we vier ploegen in de startblokken kunnen zetten en voor 2024 mikken we op 6 ploegen, met de Clan tegen Kanker erbij moet dit lukken.

Naast onze fietsers kunnen wij rekenen op een trouwe equipe vrijwilligers, sympathisanten en zelfs onze eigenste supporters tijden De 1000 km, we noemen ze graag onze EKV-clan. 

Onstaan

Hoe het is begonnen

In mei 2012 stierf de veertienjarige Luïz Blomme aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was een zoon, een neef en vriend van velen. Zijn heengaan heeft bij velen een diepe wonde achtergelaten. Zijn positiviteit en vechtlust waren de aanleiding om niet bij de pakken te blijven zitten. Zo ontstond uit een kennismaking tussen Johan Ragaert en Ludo Blomme onze VZW. Luïz zijn legendarische knipoog is ons logo en onze motivatie om jaarlijks kilometers te trappen op Vlaamse wegen ten voordele van Kom op Tegen Kanker.

FUSIE

2 EEKLOSE TEAMS BUNDELEN DE KRACHTEN

In 2018 zag in Eeklo een tweede 1000km-team het licht. De Clan tegen Kanker was een initiatief van de familie De Jaeger, de 3 zussen Ilse, Elke en Tine en hun echtgenoten, gesteund door hun ouders. Tine en Pieter waren al sponsor van de EKV 24u fietsmarathon en de EKV’ers waren trouwe deelnemers aan het Clan-evenement, De Kleine 1000. 

Het logisch gevolg was een eerste succesvolle samenwerking voor de Kleine 1000. Later kwamen gesprekken op gang rond een meer verregaande samenwerking en uiteindelijk beslisten beide teams dat ze zouden samensmelten tot 1 team, de Eeklose Kilometervreters, na de 1000km van 2023, de laatste in de CTK-shirts. 

Samen gaan de teams focussen op 2 grote events: De 24u fietsmarathon en de Kleine 1000. De ambitie is om na het samensmelten met 6 teams deel te nemen aan de 1000km. 

het Bestuur

In het voorjaar van 2023 werd er de bestuurploeg aangevuld met een aantal nieuwe mensen. 
Voorzitter Ludo Blomme is nog steeds de kopman van de ploeg, hij krijgt ondervoorzitter Pieter Vanraes in ruggensteun als schaduwkopman. Vaste waarde Peter Jacobs gaat voor berekende ritwinst als penningmeester, terwijl Tine De Jaeger en Joachim Meiresonne, in ware domestiekstijl, in stilte bergen werk verzetten. Ervaren rot Marnix Roelands geeft de bidons aan als chef Logistiek, terwijl neo-profs Laura Blomme en Delphine Remmerie zorgen dat u van het hele spektakel niks hoeft te missen op onze socials. Johan Ragaert blijft uiteraard onze erevoorzitter. 

We zijn ook oprecht dankbaar dat de afscheidnemende bestuursleden al het mogelijke gedaan hebben en nog steeds doen om de nieuwe ploeg vlot op de rails te krijgen. 

Ludo Blomme

Voorzitter

0494 304 015

Johan Ragaert

Erevoorzitter

Pieter Vanraes

Ondervoorzitter

Peter Jacobs

Penningmeester

Tine De Jaeger

Secretaris

Joachim Meiresonne

Secretaris

Marnix Roelands

Verantwoordelijke logistiek & materiaal

Laura Blomme

Socials & Sfeerbeheer

Delphine Remmerie

socials & sfeerbeheer