VZW Eeklose kilometervreters

Wie zijn wij

De Eeklose Kilometervreters is een VZW met enthousiaste fietsers die zich engageren om geld in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker. We doen dit door elk jaar deel te nemen aan De 1000 km van Kom op Tegen Kanker. De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang!

De 1000 km

Mechelen

De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km. Dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton. Telkens rijdt één lid van het team een etappe. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers.

Wanneer we spreken over peloton, dan bedoelen we ook écht peloton. Met alles erop en eraan. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen.

De opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5500 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

Acties

24 uur marathon te Eeklo

Om die 5500 euro in te zamelen voor elk team dat wij aan de start plaatsen, organiseren wij jaarlijks onze 24u fietsmarathon, een quiz, een koekenverkoop enz.
We merken ook dat mensen spontaan acties voor ons organiseren en dat is hartverwarmend.

In 2019 hebben we zes ploegen in de startblokken kunnen zetten en dat was ook het doel in 2020. Omwille van de coronamaatregelen is De 1000 km afgelast, wij hebben toen toch besloten om 20000 euro te schenken aan de organisatie.

Naast onze fietsers kunnen wij rekenen op een trouwe equipe vrijwilligers, sympathisanten en zelfs onze eigenste supporters tijden De 1000 km.

Onstaan

Hoe het is begonnen

In mei 2012 stierf de veertienjarige Luïz Blomme aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was een zoon, een neef en vriend van velen. Zijn heengaan heeft bij velen een diepe wonde achtergelaten. Zijn positiviteit en vechtlust waren de aanleiding om niet bij de pakken te blijven zitten. Zo ontstond uit een kennismaking tussen Johan Ragaert en Ludo Blomme onze VZW. Luïz zijn legendarische knipoog is ons logo en onze motivatie om jaarlijks kilometers te trappen op Vlaamse wegen ten voordele van Kom op Tegen Kanker.

het Bestuur

Sinds 1 juli 2020 is er een nieuwe wind in het bestuur. Vanaf nu zal het peloton geleid worden door Ludo Blomme als voorzitter, bijgestaan door vaste waarde Anneke De Roo als penningmeester. Peter Jacobs als secretaris, Marnix Roelands als logistiek- &materiaal verantwoordelijke en Elien Tondat als social media – & communicatieverantwoordelijke vervoegen het bestuur. Johan Ragaert & Annelies De Clercq hebben na jaren toewijding besloten om het actief besturen van de Eeklose Kilometervreters in volle vertrouwen door te geven. Johan is erevoorzitter van de Eeklose Kilometervreters.

Ludo Blomme

Voorzitter

0494 304 015

Johan Ragaert

Erevoorzitter

Anneke De Roo

Penningmeester

Peter Jacobs

Secretaris

Marnix Roelands

Logistiek- & materiaal verantwoordelijke

Elien Tondat

Communicatie verantwoordelijke

0498 495 002