kruiskensvrienden voor belleke

De Kruiskensvrienden fietsen voor Belleke en Kom op tegen Kanker.

Deel dit bericht

Danny Spittael gaat op 30 juli 2021 een moedige uitdaging aan. Hij zal van zijn woonplaats in Eeklo naar zijn caravan in La Roche fietsen op één dag. Dat wil zeggen 260km fietsen met behoorlijk wat hoogtemeters. Met de opbrengst steunt hij Kom op Tegen Kanker en jij kan hierbij helpen!  Je zou hem gek kunnen verklaren waarom iemand zoiets op één dag wil doen, tot je zijn verhaal hoort…

Danny en Isabelle waren elkaars jeugdliefde en hun huwelijk werd bezegeld met de geboorte van hun zoon Dylan. Isabelle was gekend als een positieve, goedlachse, charmante vrouw, steeds bereid om anderen te helpen alvorens ze aan zichzelf dacht.

Nooit opgeven
Isabelle werd in 2005 getroffen door een nierziekte. Met medicatie kon deze vrij goed onder controle blijven. 2013 werd echter een keerpunt. Toen Isabelle nierfalen kreeg en aan de dialyse moest had dit een grote impact op hun privé- en sociaal leven. Danny bleef echter niet bij de pakken zitten en liet zichzelf gedurende een jaar screenen. Hij kreeg goedkeuring! Net zoals hun liefde voor elkaar, was ook zijn nier een match voor haar. Danny stond in 2015 zijn nier af voor zijn Belleke en hoewel de ingreep niet te onderschatten was, zorgde dit voor een verademing in hun leven. “Ons Belleke is nooit de oude geworden maar zo voelde zich vele beter, we konden weer genieten. We kochten opnieuw een caravan in La Roche nadat we deze een paar jaar voordien noodgedwongen verkocht hadden. Belleke herleefde volledig door weer naar ons plekje in La Roche te gaan, door eens samen wat te fietsen, door anderen weer te kunnen helpen. Het was zo’n mooie periode” vertelt Danny.

Eierstokkanker
“In november 2018 kreeg Belleke veel buikpijn en na heel wat doktersbezoeken en onderzoeken viel het verdict eierstokkanker. Belleke was alweer zo moedig, ondanks de complicaties bij de ingrepen en meer dan een maand op intensieve te verblijven, bleef ze zich meer zorgen maken om anderen dan om zichzelf. In juli 2018 waren haar tumormarkers zo goed gedaald dat we sneller terugkeerden voor nieuw bloedonderzoek om dan ook sneller te kunnen starten met de chemo.

Het mocht niet zijn, bij het nieuwe onderzoek bleek de kanker heviger terug te zijn. Chemo kon haar niet meer genezen maar ons samen wel nog wat extra tijd geven. Belleke was vastberaden en zou vechten. De extra tijd was ons niet gegund en op 15 augustus 2019 is ons Belleke overleden.”

En nu?

“Voor ons Belleke wil ik graag de fiets op van ons huis in Eeklo richting onze caravan in La Roche. Samen met de wielerploeg Kruiskensvrienden zullen wij deze rit rijden met ons Belleke in gedachten. De rit die we fietsen op 30/07 houdt 260 kilometer in. Van het begin tot het einde gaan Lieven Bruneel en Steven Van De Voorde mee fietsen. We verkopen steunkaarten aan €5 per kaart. Belleke was zelf telkens aanwezig op de 24u fietsmarathon van de Eeklose Kilometervreters. Om nu in haar naam en nagedachtenis iets te kunnen bijdragen aan Kom op Tegen Kanker is voor de Kruiskensvrienden een hele eer. Ik ben mijn vrienden in de wielerploeg enorm dankbaar voor de steun.”

Praktisch
Steunkaarten zijn aan €5/stuk te verkrijgen in Café ’t Kruisken in Adegem of bij de leden van bestuur van de Kruiskensvrienden. Als je de correcte tijd weet te bepalen maak je trouwens kans op een stevige boerenhesp van ongeveer 8kg.  Je kan de avonturen volgen via het facebookevenement.

meer

berichten

BEDANKT Bar Buur Buysse!

Op 11 september kon je bij Pop-Up “Bar Buur Buysse” genieten van een drankje en sneukelingske. Met dit warme initiatief willen de vrienden Stijn, Charlot,

» lees meer